Ostaticul din avionul egiptean povestește de ce a făcut un selfie cu atacatorul

Data publicării:
selfie avion egiptean 1

Foto: Twitter

Britanicul Ben Innes, care a pozat zâmbind cu autorul deturnării avionului EgyptAir, a spus că a făcut această poză pentru a putea „vedea de aproape” aparenta centură cu explozibil. „M-am gândit că dacă bomba este reală nu am nimic de pierdut”.

Ben Innes de 26 de ani, a fost unul dintre cele șapte persoane care au fost ținute ostatici până la finalul asediului, după ce Seif Eldin Mustafa a deturnat avion EgyptAir care zbura de la Cairo la Alexandria și l-a forțat pe pilot să redirecționeze zborul în Cipru,

Avionul a aterizat pe aeroportul din Larnaca, unde britanicul a fost fotografiat alături de Seif Mustafa, care încă purta ceea ce el pretindea a fi o centură explozibilă, în cabina unui Airbus 320.

Mai târziu s-a dovedit că bomba era falsă.

Ben Innes este inspector în sănătate din Leeds, care locuiește în Aberdeen. El se întorcea acasă dintr-o călătorie de afaceri când zborul MS181 a fost deturnat.

El a vorbit pentru The Sun despre motivele sale.

„Nu sunt sigur de ce am făcut asta, am lăsat deoparte orice gram de prudență încercând să stau vesel în fața unei probleme. M-am gândit că dacă bomba este adevărată nu am nimic de pierdut, așa că mi-am încercat șansa să mă apropii. Am rugat un membru al echipajului să îmi traducă și l-am întrebat dacă pot să fac un selfie cu el. A dat din umeri în semn că e de acord, așa că am stat lângă el zâmbind în timp ce o stewardesă ne făcea poza. A fost să fie cel mai bun selfie făcut vreodată,” spune britanicul.

După ce s-a apropiat și-a dat seama că există posibilitatea ca dispozitivul să fie fals. „Așa că am decis să mă întorc la locul meu și să mă gândesc ce pot face mai departe”, adaugă Ben Innes.

Britanicul și restul ostaticilor au fost eliberați mai târziu. În cele din urmă, atacatorul s-a predat poliției, ieșind din avion cu mâinile în aer.

Un oficial al ministerului de externe egiptean a declarat: „Nu este un terorist, el este un idiot. Teroriștii unt nebuni, dar nu sunt proști. Acesta este.”

Atacatorul ar fi creat întreaga tevatură din cauza fostei soţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri