Panama Papers. Vladimir Putin: Se urmărește destabilizarea Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
putin la sankt petersburg cu presa - kremlin.ru

 FOTO: kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că nu există niciun element de corupție în cazul scurgerii de documente financiare botezat de presă „Panama Papers”.

Putin a pus acuzațiile pe seama unei campanii de dezinformare duse de Statele Unite împotriva Rusiei pentru a-i slăbi guvernarea.

„Criticii noștri sunt îngrijorați în primul rând de unitatea și consolidarea națiunii ruse, a poporului nostru multinațional rus. Încearcă să ne zguduie din interior, să ne facă mai obedienți. Așa că au creat un produs informațional”, a comentat Vladimir Putin la o întâlnire cu presa care a avut loc la Sankt Petersburg.

„Există un anume prieten al președintelui Rusiei, a făcut cutare și cutare lucru și probabil că există un element de corupție aici”, a declarat sarcastic liderul de la Kremlin, reacționând la afirmațiile potrivit cărora în schemele de corupție financiară este implicat un prieten de-ai săi, violoncelistul Serghei Roldughin.

Roldughin figurează în documentele Panama ca fiind proprietarul unor active în valoare de 2 miliarde de dolari, iar Putin a spus că nu e nimic rău în asta. În fapt, președintele rus s-a declarat mândru de prietenul său, precizând că muzicianul și-a cheltuit din averea personală pentru a promova proiecte culturale în Rusia. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri