Papa Francisc: Când mă rog, uneori adorm

Data publicării:
Pope Francis Holds His Weekly General Audience
VATICAN CITY, VATICAN - MARCH 27: Pope Francis waves to the crowd as he drives around St Peter's Square ahead of his first weekly general audience as pope on March 27, 2013 in Vatican City, Vatican. Pope Francis held his weekly general audience in St Peter's Square today (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)

Papa Francisc a mărturisit că, uneori, adoarme în timp ce se roagă. Totuși, spune el, nu e singurul: acest lucru li s-a întâmplat și unor sfinți.

Pope Francis Visits Philippines - Day 2
Foto: Guliver / GettyImages

„Când mă rog, uneori adorm. Sfânta Tereza a făcut şi ea asta”, a spus el într-un episod al unui program Catholic TV2000 difuzat marţi pe YouTube și citat de The Guardian.

În vârstă de 80 de ani, Suveranul Pontif este încă plin de energie şi entuziasm atunci când se întâlneşte cu credincioşii, însă mimica sa devine gravă în momentul în care se roagă, deseori legănând capul şi închizând ochii pentru perioade îndelungate.

Papa Francisc adoarme în fiecare seară la ora 21.00 şi se trezeşte la ora 04.00. Potrivit unei surse de la Vatican, după prânz, Suveranul Pontif doarme puţin.

Papa Francisc este mai popular decât orice alt lider al lumii, potrivit unui sondaj de opinie realizat de WIN/Gallup International, în luna martie, inclusiv în România, unde Suveranul Pontif beneficiază de un capital de simpatie declarat de 65% dintre cetăţeni.

Este cel de-a 266-lea Suveran Pontif. Născut pe 17 decembrie 1936, în Buenos Aires, Jorge Mario Bergoglio a fost preot iezuit în perioada 1960 - 1992, episcop, între anii 1992 - 2001, şi cardinal, din 2001 până în 2013.

Papa Francisc este primul latin-american care conduce Biserica Catolică şi, de asemenea, primul iezuit, scrie BBC. Fostul cardinal din Buenos Aires a fost, iniţial, considerat o alegere nepotrivită pentru acest rol, când a fost propus să ocupe locul lui Benedict al XVI, care s-a retras din funcţie în 2013.

Considerat ortodox în chestiuni legate de sex şi avort, dar liberal privind dreptatea socială, investirea sa a fost bine primită deopotrivă de conservatori şi de reformiştii.

În 2013, Papa Francisc a fost desemnat de revista Time drept personalitatea anului.

În 2016, Papa Francisc a rămas implicat în era modernă şi vorbeşte deschis despre evenimentele din lume şi problemele curente.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri