Papa Francisc cere un raport privind legalizarea căsătoriilor gay

Data publicării:
papa francisc facebook-1

Papa Francisc vrea să afle cauzele pentru care unele ţări au ajuns la legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. În mod evident, Papa Francisc nu a exprimat niciun fel de aprobare pentru uniunile civile de tip homosexual, dar încearcă să afle cauzele unui fenomen care tinde să ia amploare de câţiva ani”, a precizat cardinalul Dolan, citat de NBC şi de publicaţia italiană Il Quotidiano.

Căsătoria între un bărbat şi o femeie nu este un lucru care să ţină doar de religie, de Sfintele Taine. Este şi un element al construcţiei societăţii şi culturii. Iar, dacă modificăm în vreun fel sensul sacru al căsătoriei, mi-e teamă să nu sufere şi cultura şi societatea, nu doar Biserica”, a subliniat cardinalul, potrivit Mediafax.

La rândul său, cardinalul Giovanni Lajolo, preşedintele emerit al Guvernoratului statului Vatican, a afirmat că „uniunile civile gay nu au legitimitate socială”.

Dumnezeu a creat bărbatul pentru femeie şi femeia pentru bărbat. Prin unire, cei doi devin un singur trup, o singură viaţă. Nu poate exista un alt tip de dragoste în afară de cea prin intermediul lui Dumnezeu, care ştie cum a creat oamenii. Căsătoriile homosexuale nu fac decât să îi inducă în eroare pe cei care le practică”, a explicat cardinalul Lajolo în cartea „Lettere alle amiche” (Scrisori adresate prietenelor), lansată sâmbătă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri