Papa Francisc: Rugăciunea este un dialog cu Dumnezeu, nu „o recitare papagalicească”

Data actualizării: Data publicării:
Pope Francis Visits Philippines - Day 2
Foto: Gulliver/ Getty Images

Papa Francisc le-a spus credincioșilor reuniți miercuri în Piața Sf. Petru pentru audiența generală că rugăciunea înseamnă să vorbești cu Dumnezeu, nu să repeți „papagalicește”, relatează EFE, citată de Agerpres.

Pope Francis Visits Philippines - Day 2
Foto: Guliver / GettyImages

Papa Francisc a abordat această temă și miercurea trecută cu prilejul celebrării euharistiei, când a spus că „nu poate fi înțeleasă liturghia” dacă nu se înțelege rugăciunea care este „o întâlnire cu Domnul”.

Suveranul Pontif a explicat că în primul rând trebuie să învățăm să ne adresăm „Tatălui nostru” și să găsim apoi „acele momente de liniște” pentru a ne ruga. Și a ținut să precizeze că în timpul slujbei „nu se vorbește cu cel de alături”.

Papa Francisc a adăugat că pentru rugăciune este nevoie de „acea capacitate de uimire, de a ne lăsa surprinși asemenea celor mici care se minunează, pentru a putea recunoaște prezența Domnului în viața noastră”.

Întâlnirea cu Domnul este mereu vie, nu este ca și cum ai merge la muzeu. Mergem la slujbă, nu la muzeu”, a spus papa.

Potrivit lui, „slujba înseamnă rugăciune, este rugăciunea prin excelență, cea mai înaltă, cea mai sublimă și în același timp cea mai concretă”.

Sfântul Părinte a reiterat că slujba nu este „un spectacol”, dojenindu-i cum a făcut și miercurea trecută pe credincioși, dar și pe clerici sau chiar episcopii care fac poze în timpul oficierii liturghiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri