Papa Francisc, slujbă pe stadion

Data publicării:
papa slujba bosnia

Papa a ajuns azi-dimineaţă, la ora 10, în capitala Bosniei-Herţegovina pentru o vizită de câteva ore. A fost întâmpinat de preşedintele ţării şi salutat de garda de onoare. Papa Francisc a fost înconjurat de reprezentanţi ai comunităţilor de sârbi, croaţi şi musulmani, îmbrăcaţi în haine tradiţionale.

Zeci de mii de oameni au venit să urmărească slujba oficiată de Suveranul Pontif pe stadionul din Sarajevo. Credincioşii văd vizita Papei ca pe o alinare pentru suferinţele din timpul războiului civil care a devastat Bosnia în urmă cu 20 de ani.

Consecinţele acestui conflict s-au făcut simțite mai ales în cadrul comunității catolice care s-a înjumătățit în timpul conflictului, ajungând, de la 800.000 de oameni, la începutul anilor '90, la cel mult 400.000, în prezent. Mulţi dintre credincioşi au ales să plece pentru a scăpa de discriminare, iar în unele parohii au rămas doar câteva familii, mai ales vârstnici.

De altfel, Papa Francisc a venit în Bosnia-Herţegovina, ţară cu populaţie majoritar musulmană, cu un mesaj de reconciliere între religii.

Sarajevo este supranumit Ierusalimul Occidentului. Este un oraş al diversităţii culturale şi religioase. Este un oraş care a suferit foarte mult de-a lungul istoriei. Acum s-a înscris pe frumosul drum al păcii. Pentru a vorbi despre acest lucru fac această vizită. Şi ca un semn al păcii şi o rugăciune pentru pace”, a spus Papa Francisc.

Aceasta este a doua vizită făcută de Papa Francisc în Balcani, după cea din Albania, din septembrie anul trecut. Papa Francisc a acceptat să viziteze şi România. Ar putea ajunge aici însă cel mai devreme în 2018. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri