Papa Francisc, vizită riscantă în fieful Mafiei

Data publicării:
papa francisc

Papa Francisc a fost întâmpinat cu urale de mii de oameni în oraşul Cassano all'Ionio. Deşi vizita a avut un nivel de securitate extrem de ridicat, Suveranul Pontif s-a deplasat prin mulţime în papamobilul descoperit. Papa nu a ezitat nici să se plimbe printre oameni şi chiar să guste dintr-o băutură oferită de o femeie, înainte să viziteze o închisoare.

„În acest fel, vreau să-mi exprim apropierea personală şi pe cea a Bisericii faţă de toţi bărbaţii şi femeile care se află încarceraţi în toate colţurile lumii”, a declarat Papa.

În discursul ţinut în faţa a sute de deţinuţi, Papa Francisc a denunţat închisorile ca fiind simple instrumente de pedeapsă şi a pus accentul pe nevoia de concentrare pe reabilitatrea şi reintegrarea condamnaţilor. Suveranul Pontif s-a întâlnit în privat cu mai mulţi deţinuţi, printre care şi tatăl unui băieţel de numai trei ani care acum câteva luni a fost ucis de mafie, împreună cu bunicul său, într-o reglare de conturi.

De altfel, Papa Francisc a excomunicat 'Ndrangheta (mafia calabreză) şi a îndemnat la luptă împotriva mafiei calabreze în timpul unei slujbe în aer liber la care au participat 200 de mii de oameni.

„'Ndrangheta reprezintă adorarea răului şi sfidarea binelui comun. Răul trebuie combătut, trebuie eliminat. Trebuie să-i spunem nu!”, a îndemnat Papa.

În cursul vizitei în Cassano all'Ionio, Papa Francisc a mai vizitat un spital, s-a întâlnit cu prelaţi locali, a luat masa cu săracii şi a vizitat un azil pentru bătrâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri