De ce ar fi refuzat părinții lui Otto Warmbier efectuarea autopsiei care ar fi putut dezvălui adevărata cauză a morții

Data actualizării: Data publicării:
otto

Ce i s-a întâmplat lui Otto Warmbier în Coreea de Nord este un mister și, cel mai probabil, va rămâne un mister. Părinții tânărului au refuzat efectuarea unei autopsii care ar fi putut oferi mai multe detalii despre cum a ajuns Warmbier în comă și ce i-a cauzat moartea, relatează CNN.

Medicii legiști spun însă că este o greșeală ca părinții să refuze autopsia, mai ales în condițiile în care există suspiciuni cu privire la versiunea oferită de guvernul de la Phenian, care a susținut că tânărul a intrat în comă după ce s-a îmbolnăvit de botulism și i s-a administrat un somnifer.

"Cred că este o greșeală teribilă să nu se facă autopsia. Dacă ai o cauză a morții care nu este naturală, ești obligat să faci autopsia", a declarat medicul legist Cyril Wecht. Acesta a recunoscut însă că ar fi fost oricum dificil să se stabilească de ce a ajuns Warmbier în comă, întrucât în decurs de un an, creierul a trecut prin mai multe procese degenerative cauzate de starea tânărului.

Wecht apreciază că există mai multe moduri prin care Warmbier ar fi putut ajunge în comă: strangulare, sufocare, medicamente administrate sau o tentativă eșuată de suicid. Toate acestea sunt însă doar speculații, recunoaște medicul legist: "Cauza principală a stării comatoase a fost privarea creierului de oxigen, adică hipoxia".

Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA, doar două state nu au nicio lege care să specifice când este obligatorie autopsia: Nevada și Arkansas. În celelalte state, există criterii după care se stabilește dacă este sau nu necesară autopsia.

Familia lui Warmbier nu a precizat de ce a refuzat autopsia, însă în majoritatea cazurilor este vorba despre anumite credințe religioase, dorința de a trece peste evenimentul tragic sau durerea resimțită de familii, care nu vor să își mai prelungească agonia, susține Wecht.

Cindy și Fred Warmbier, părinții tânărului, au declarat însă că fiul lor a ajuns, în sfârșit, acasă, alături de cei dragi, și că nimic nu îi va mai tulbura liniștea: "Deși nu îi vom mai auzi niciodată vocea, într-o singură zi de când a ajuns acasă i s-a schimbat expresia de pe chip: era liniștit și împăcat. Era acasă și credem că a simțit și el acest lucru", au spus cei doi.

Otto Warmbier va fi înmormântat joi, iar funeraliile vor avea loc la liceul din Wyoming, Ohio, unde a studiat tânărul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri