Pasagerii zborului 666 au aterizat în siguranță în Hel, vineri 13

Data actualizării: Data publicării:
zbor 666 bun

Persoanele care nu cred în superstiții vor râde atunci când vor afla că sunt foarte multe persoane care se tem să călătoarească în zile precum vineri, 13. Pasagerii superstițioși cel mai probabil ar prefera să amâne călătoria. Nu a fost și cazul călătorilor care s-au îmbarcat vineri, 13 octombrie în zborul 666 din Copenhaga, Danemarca, cu destinația Helsinki, Finlanda.

 

Compania aeriană Finnair a operat vineri, pe 13 octombrie, ultimul zbor care va fi numit 666, relatează The Telegraph.

Zborul de astăzi este ultimul care se numește AY666 și care aterizează în Hel( n.r. hell lb. engleză = iad)”, informează compania. Zborul își va schimba numele așadar în AY954.

În 11 ani, am efectuat de 21 de ori zborul AY666 către Hel, într-o zi de vineri, 13”, adaugă reprezentații companiei aeriene.

Din fericire, pilotul nu este superstițios. „Am glumit mult pe tema asta. Nu sunt supertițios. E doar o coincidență pentru mine. Dacă sunt pasageri cărora le este frică de 666, staff-ul nostru le stă la dispoziție pentru orice ajutor”, afirmă piloturl Juha-Pekka Keidasto.

Alte companii aeriene, aşa cum este Scandinavian Airlines, iau astfel de superstiţii în serios şi nu au un rând de scaune cu numărul 13 la bordul aeronavelor.

Vineri 13 începe să fie percepută drept cea mai ghinionistă zi dintre toate fiindcă uneşte două dintre cele mai puternice superstiţii: numărul 13 şi ziua de vineri.

Superstiția zilei de vineri 13 își are originea în arestarea majorității cavalerilor templieri  la ordinul regelui Filip al IV-lea al Franței, pe data de vineri 13 octombrie 1307.

Tragedii care au avut loc într-o vineri, 13 precum: scufundarea vasului de croazieră Concordia, moartea rapperului Tupac Shakur, cutremure  sau incedii i-au făcut pe oameni să creadă că într-advevăr aceasta este o dată ghinionistă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri