Patriotism pe podium, în Rusia: Rochii şi inele cu chipul lui Vladimir Putin

Data publicării:
rochie putin

Timp de câteva ore, podiumul de modă din Moscova a reprodus la scară mică situaţia din Rusia. Designerii nu au uitat cele mai importante momente care au avut în prim-plan această ţară.

În creaţiile mele sunt amintite sancţiunile împotriva Rusiei, situaţia din Ucraina, schimbările în bine care au apărut, aniversarea a 70 de ani de la victorie (din al Doilea Război Mondial, n.r.)”, spune Anna Kreydenko, designer vestimentar.

Nu putea lipsi, desigur, personajul central din viaţa ruşilor - preşedintele Vladimir Putin. Chipul său nu a apărut, însă, doar pe rochiile prezentate la Moscova, ci şi pe inele şi tablouri.

Să-l înţelegi pe Putin înseamnă să te opui lumii întregi, să te opui aşa-numitelor bombardamente umanitare, revoluţiilor portocalii, femeilor cu barbă. Este vorba de un bun conservatorism, o idee rusă sănătoasă”, este de părere designerul Gleb Kraynik.

Războiul civil din Siria a fost o altă temă a colecţiilor. Ideea i-a aparţinut unui designer ale cărui rochii aveau desenate arme îndreptate cu ţevile în jos. Un apel general la pace, care pare, însă, foarte departe în acest moment în statul din Orientul Mijlociu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri