Patru palestinieni au fost uciși în ultimele 48 de ore

Data publicării:
proteste

Continuă protestele faţă de decizia lui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului. Manifestaţii violente au avut loc atât în Fâşia Gaza, în Cisiordania cât şi la Ierusalim. În confruntările din ultimele trei zile, 4 oameni şi-au pierdut viaţa. Erau militanţii palestinieni şi soldaţi israelieni. Manifestaţii anti-americane şi anti-israeliene au avut loc şi la Paris, unde este aşteptat în vizită premierul Israelului.

Sute de palestinieni au continuat protestele în Betleem şi au aruncat cu pietre în trupele israeliene, care au ripostat cu grenade lacrimogene şi tunuri cu apă. Poliţia călare a intervenit pentru a dispersa mulţimea adunată în centrul oraşului.

Demonstraţii au mai avut loc şi în Fâşia Gaza, şi în Cisiordania. Armata israeliană a intervenit şi acolo, pentru a preveni escaladarea violenţelor.

Pe fondul acestor tensiuni, premierul israelian Beniamin Netanyahu este aşteptat în vizită oficială la Paris. Mii de francezi au ieşit pe străzi pentru a protesta faţă de sosirea liderului israelian şi faţă de decizia lui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului.

Decizia preşedintelui american a fost criticată de statele Uniunii Europene şi de cele ale Ligii Arabe, care îl acuză pe liderul de la Washington că destabilizează situaţia în Orientul Mijlociu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri