Patru răniți în urma violențelor dintre membri Ku Klux Klan şi contramanifestanţi

Data publicării:
GettyImages-52245874

Foto: Gulliver/GettyImages 

Treisprezece persoane au fost arestate după incident. Printre ele se numără un membru al Ku Klux Klan care este acuzat că a înjunghiat un contramanifestant cu băţul unui drapel, a declarat sergentul Daron Wyatt, de la Poliţia Anaheim, potrivit News.ro.

Victima este în stare critică.

Mai mulţi contramanifestanţi au fost reţinuţi după ce l-au trântit pe jos pe un membru al Ku Klux Klan şi l-au lovit cu picioarele.

Potrivit poliției, altercaţia a izbucnit imediat ce mai mulţi membri ai mişcării rasiste au ajuns într-un parc aflat la circa un kilometru şi jumătate nord de Disneyland, pentru un miting.

„Imediat ce au coborât din maşină, au fost atacaţi de contramanifestanţi”, a explicat sergentul.

Mai mulţi martori au spus că o manifestaţie paşnică anti-Ku Klux Klan era în curs de circa trei ore când au ajuns la faţa locului activiştii rasişti. Dintr-o maşină au coborât trei persoane care au început să scoată pancarte cu sloganuri rasiste. Un grup de circa 50 de contramanifestanţi i-au abordat, au început să ţipe la ei şi să îi atace cu bâte.

„Trei oameni au fost înjunghiaţi lângă un hidrant. Tipii de la Ku Klux Klan se luptau pentru vieţile lor”a povestit un martor, Darren Simpson, în vârstă de 49 de ani.

Activiştii Ku Klux Klan au încercat să se urce înapoi în maşină, dar şoferul a accelerat şi i-a lăsat în urmă.

Ku Klux Klan, fondat după abolirea sclaviei în sudul Statelor Unite, la mijlocul secolului al XIX-lea, a evoluat în ultimii ani într-o serie de grupări independente, cu legături slabe între ele, care au o filosofie comună, bazată pe segregaţia rasială.

Organizaţia a ajuns pe primele pagini ale ziarelor recent, când un fost lider, David Duke, a declarat că îl susţine pe Donald Trump în cursa pentru Casa Albă.

Trump a respins această susţinere, iar vineri, un bărbat cu un tricou pe care scria “KKK îl susţine pe Trump” a fost dat afară de la un miting electoral din Oklahoma.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri