Pelerinajul la Mecca are un nou ritual: selfie-ul

Data publicării:
selfie la Mecca

Facebook, Twitter, Instagram sunt pline de astfel de fotografii făcute în ultimele zile în timpul pelerinajului de la Mecca. Aproape trei milioane de oameni au mers pe urmele Profetului Mahomed, pentru a îndeplini unul dintre ritualurile obligatorii măcar o dată în viaţă pentru orice musulman. Cei mai tineri dintre credincioşi, însă, nu s-au putut despărţi de telefoanele inteligente nici măcar aici.

„Eu şi fiica mea ne facem selfie pentru a arăta fotografiile de la pelerinaj familiei noastre, în Paris. E un moment frumos”, a spus un pelerin.

Fie că au înconjurat Kaaba, au urcat pe Muntele Luminii sau au aruncat cu pietre în stâlpul Diavolului, mulţi pelerini au avut pregătit smartphone-ul pentru o amintire de la Mecca.

Oriunde merg, fac fotografii. Le păstrez amintire şi le arăt prietenilor şi rudelor”, a spus un alt pelerin.

Nu toată lumea e, însă, fericită că pelerinajul de la Mecca a pierdut din tradiţie şi pioşenie şi s-a aliniat la modernitate. Unii clerici musulmani spun că Profetul se ruga în acele locuri fără să atragă atenţia şi că acest sentiment ar trebui păstrat de cei care refac acest ritual.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri