Peru. A murit la 117 ani, la mai puțin de un an după ce a încasat prima pensie

Data publicării:
filomena taipe - 6700584-AFP Mediafax Foto-HO

 Filomena Taipe, fotografiată în urmă cu un an, înconjurată de membri ai familiei sale FOTO: AFP/ Mediafax Foto

Se născuse la 20 decembrie 1897, potrivit cărții sale de identitate, și era una dintre ultimele persoane de pe planetă născute în secolul al XIX-lea.

Japoneza Misao Okawa a murit miercurea trecută, tot la vârsta de 117 ani. Deși era considerată decana de vârstă a omenirii, ea era născută la 5 martie 1898, ceea ce înseamnă că era cu trei luni mai tânără decât peruana.

Filomena Taipe încasase prima sa pensie anul trecut, în cadrul programului Pensia 65 de care beneficiază persoanele care trăiesc în sărăcie extremă în Peru. Pensia primită era echivalentă cu 65 de dolari.

Secretul longevității mele este alimentația naturală”, pe bază de cartofi, carne, fasole, lapte și brânză de capră, mărturisea Filomena Taipe. Femeia nu a plecat niciodată din satul său, Pocuto. „Tot ce gătesc provine din grădina mea, n-am mâncat niciodată conserve și nici n-am băut vreodată băuturi carbogazoase”, a dezvăluit ea.

Rămasă văduvă de tânără, cu nouă copii, femeia a povestit că a muncit din greu pentru a-i crește. Numai trei dintre ei i-au supraviețuit, relatează Le Parisien.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri