Peste 18.000 de oameni au demonstrat la Dresda, Berlin şi Koln față de imigraţie şi fanatismul religios

Data publicării:
proteste-germania-islamizare

Oamenii s-au strâns în centrul oraşului cu steaguri, cruci sau pancarte cu lozinci anti-imigraţie. La miting au participat şi germani de rând, îngrijoraţi de numărul mare de imigranţi veniţi mai ales din Orientul Mijlociu. De câteva luni, astfel de proteste au loc săptămânal la Dresda şi în această perioadă s-au extins şi în alte oraşe. La Berlin şi Koln, sute de persoane au ieşit pe străzi să le ceară politicienilor să rezolve problema imigraţiei.

Noi aducem conceptul de islamizare în mediul politic şi cerem partidelor să reacţioneze.

Ei vor să creeze propria lor comunitate deoarece cred că este mai bine aşa. Eu cred că asta este teribil.

Asta nu are nimic de-a face cu nazismul. Nu sunt nazist, doar nu susţin Islamul.

Mitingurile organizate de PEGIDA, un acronim pentru Europeni Patriotici împotriva Islamizării Vestului, nu au fost văzute de ochi buni de toţi nemţii. La Berlin şi Koln, au avut loc în paralel contrademonstraţii organizate în special de partidele de stânga, care au atras mii de oameni. Şi cancelarul Angela Merkel a contestat protestele anti-islam.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Extremismul de dreapta, xenofobia şi antisemitismul nu au loc în societatea noastră.

Germania are unele dintre cele mai generoase legislaţii când vine vorba de imigranţi. Peste 200.000 de oameni au cerut azil anul trecut, mai mult decât în orice altă ţară europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri