Peste 500 de persoane evacuate de la bordul unei nave în flăcări în largul coastei de nord a Puerto Rico

Data publicării:
puerto rico
Twitter

Peste 500 de pasageri şi membri ai echipajului au fost evacuaţi miercuri de la bordul unei nave în flăcări, la aproximativ 1,6 kilometri în largul coastei de nord a Puerto Rico, relatează The Associated Press citat de News.ro.

puerto rico
Twitter

Focul continua să ardă la bordul Caribbean Fantasy, o navă de crozieră-feribot, în timp ce Paza de Coastă americană aducea pasagerii în portul San Juan, survolat de elicoptere.

Paza de Coastă a anunţat că toţi pasagerii au fost evacuaţi şi că era în curs evacuarea a 26 de membri ai echipajului.

Nava se îndrepta către San Juan în momentul în care a izbucnit incendiul, a declarat Ricardo Castrodad, un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă.

Gyno Funes a declarat că se afla împreună cu alt mecanic în sala de control în momentul în care un furtun prin care trece carburantul s-a spart şi a luat foc.

"Am încercat să stingem focul timp de două ore, dar nu am putut", a declarat celălalt mecanic, Marlon Doblado, după ce ambii mecanici au ajuns la ţărm.

Între pasageri - marea majoritate dominicani - se aflau zeci de elevi atleţi care veneau la competiţii în Puerto Rico, inclusiv o echipă de 22 de ciclişti, o echipă de voleibaliste şi o echipă de jucători de baseball.

Pasagerii care nu aveau probleme de sănătate au fost urcaţi în autobuze pentru a fi scoşi din zonă.

Incendiul a izbucnit în camera motoarelor şi s-a extins la restul navei, a declarat telefonic pentru AP Marilyn Fajardo, o purtătoare de cuvânt a Pazei de Coastă, cu sediul la Miami.

Nave asigură de mai multe ori pe săptămână legături între Puerto Rico şi Republica Dominicană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri