Phenianul acuză China că „dansează pe muzica” SUA

Data publicării:
kim

Presa nord-coreeană a avertizat joi după-amiază că Beijingul a încălcat o „linie roşie” în relaţia cu Phenian, acuzându-i pe liderii chinezi că „dansează pe muzica” Statelor Unite şi furnizează scuze Washingtonului pentru a desfăşura sisteme militare şi trupe în peninsula Coreeană, scrie News.ro.

Publicaţia Rodong Sinmun a regimului de la Phenian le-a cerut ziarelor controlate de executivul chinez să se abţină de la remarci necugetate, care ar putea să submineze relaţiile dintre Coreea de Nord şi China.

Phenianul nu lansează de obicei critici la adresa Beijingului, care rămâne singurul aliat important în ciuda sancţiunilor impuse de Naţiunile Unite.

De asemenea, presa nord-coreeană a criticat un apel lansat de ziarele chineze, care au cerut sancţiuni suplimentare împotriva regimului de la Phenian.

„Noi nu am încălcat linia roşie a relaţiilor dintre Phenian şi Beijing. Dar China încalcă în mod violent această linie şi trece pestea ea fără nicio ezitare”, se arată în paginile Rodong Sinmun.

Rodong Sinmun condamnă faptul că două publicaţii chineze au susţinut în ultimele zile că programul nuclear nord-coreean este o ameninţare la adresa Chinei.

„Au spus mizerii că regimul nord-coreean ar afecta situaţia din regiune şi ar oferi americanilor mai multe scuze pentru a desfăşura sisteme strategice în nord-estul Asiei”.

De asemenea, publicaţia susţine că regimul de la Phenian nu va cerşi niciodată pentru a menţine relaţia cu China.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri