Phenianul ar pregăti o invazie subterană în Coreea de Sud

Data publicării:
tunel coreea

Posibila invazie a nord-coreenilor a fost anunţată de un general sud-coreean în rezervă. El susţine că are dovezi, pe baza vibraţiilor înregistrate de aparatura specială pe care o deţine, că nord-coreenii sapă mai multe tuneluri, la o adâncime de peste 50 de metri. Informaţia sa a fost confirmată de un fost ofiţer de informaţii nord-coreean, care a fugit în sud.

Dacă începe războiul, unităţi de infanterie îmbrăcate în uniforme americane şi sud-coreene vor fi trimise în tuneluri. Ţintele lor vor fi forţele SUA din Coreea. De asemenea, vor avea misiunea de a-i lua ostatici pe angajaţii ambasadei Statelor Unite. Apoi vor fi lovite sistemul de comunicaţii şi cel de gaz.

Chiar dacă pare a fi o fantezie, sud-coreenii au şi descoperit, în ultimele decenii, patru tuneluri săpate de nord-coreeni. Niciunul, totuşi, după 1990. Ceea ce face ca autorităţile sud-coreene să nu fie prea îngrijorate.

Între Coreea de Nord şi Seul este o distanţă considerabilă. Solul este format din mult granit, astfel încât nu este uşor de săpat, aşa cum a fost în cazul tunelurilor săpate în războiul din Vietnam”, spune Kim Min-seok, oficial al Ministerului Apărării de la Seul.

La rândul lor, oficialii nord-coreeni au admis că se sapă unele tuneluri în sudul ţării, însă susţin că acestea sunt de fapt galerii pentru mine. Cele două Corei au fost în război, între 1950 şi 1953. Conflictul nu a fost niciodată încheiat oficial, între cele două state existând un armistiţiu, de 61 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri