Phenianul neagă atacul cibernetic asupra Sony. Coreea de Nord vrea să colaboreze cu SUA pentru a-i găsi pe vinovaţi

Data publicării:
the interview

Mai mult, regimul comunist de la Phenian spune că vrea să ajute Statele Unite să dea de urma vinovaţilor. Oricum, după atacul cibernetic asupra Sony, compania a decis să anuleze lansarea filmului The Interview, o parodie la adresa liderului nord-coreean Kim Jong-un. Sony a negat însă că acest lucru ar avea de-a face cu ameninţări primite de la hackeri nord-coreeni şi a precizat că cinematografele nu au mai vrut să prezinte producţia. Chiar şi preşedintele Barack Obama a precizat că atacul asupra gigantului Sony nu va rămâne fără reacţie din partea Statelor Unite.

FBI a anunţat că Phenianul este responsabil de atacul cibernetic împotriva companiei americane, în urma căruia mai multe filme nelansate încă, documente şi mesaje electronice au fost furate.

Directorul Sony Pictures, Michael Lynton, a declarat, într-un interviu pentru CNN, că firma pe care o conduce nu a cedat presiunilor hackerilor nord-coreeni, deşi a fost victima celui mai grav atac cibernetic din istoria Statelor Unite. Responsabile pentru anularea lansării filmului The Inteview, o parodie despre un asasinat fictiv asupra liderului nord-coreean Kim Jong-un, ar fi fost marile lanţuri de cinematografe, care s-au speriat când hackerii au ameninţat că îi vor ataca pe cei care ar fi mers să vadă producţia.

Preşedintele, presa şi publicul se înşeală vizavi de ce s-a întâmplat cu adevărat. Cinematografele au venit la noi, unul câte unul, într-o perioadă scurtă de timp. Ne-a luat complet prin surprindere când au anunţat că nu vor mai lua filmul. În acest momemt, nu am mai avut nici o alternativă”, a declarat Michael Lynton.

Declaraţia directorului Sony Pictures a venit la scurt timp după ce FBI a acuzat direct Coreea de Nord pentru atacul cibernetic. Este pentru prima oară când SUA acuză un alt stat de un asemenea atac, iar oficialii de la Washington promit represalii.

„Au provocat un prejudiciu mare şi vom acţiona proporţional şi vom acţiona la locul şi timpul potrivit, într-un mod pe care noi îl vom alege”, a spus Barack Obama, preşedintele Statelor Unite.

Mulţi americani consideră că Sony a greşit când a cedat în faţa ameninţărilor hackerilor nord-coreeni şi a anulat lansarea filmului, programată pentru 25 decembrie.

„Am fost stupefiat când am auzit că Sony retrage de tot filmul. Nu am mai văzut să se întâmple acest lucru. Aşa ceva nu a mai avut loc în istoria cinematografiei”, a precizat Richard Roeper, critic de film.

Nici actorii de la Hollywood nu au rămas indiferenţi la decizia Sony. George Clooney a scris o petiţie prin care cere difuzarea filmului şi a îndemnat celebrităţile americane să o semneze.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri