Piloţii Lufthansa au renunţat la greva prevăzută pentru marţi

Data publicării:
lufthansa fb-2

Foto: Facebook

Cockpit nu va face greva care era prevăută pentru marţi”, a anunţat, într-un comunicat, sindicatul, explicând că cei din conducerea Lufthansa au făcut o nouă propunere şi aceasta urmează să fie discutată.

Cockpit, în conflict cu Lufthansa asupra condiţiilor de ieşire la pensie a piloţilor, a anunţat luni o grevă pentru marţi, a patra mişcare de acest tip în mai puţin de două săptămâni, care ar fi trebuit să afecteze zborurile de lung curier cu plecare şi sosire din Frankfurt în intervalul orar 09.00-17.00 (10.00-18.00 ora României), potrivit Mediafax.

Ulterior, Lufthansa a anunţat că toate zborurile de lung curier cu plecare şi sosire din Frankfurt vor fi asigurate potrivit programului stabilit pentru marţi, în pofida grevei.

După eşecul negocierilor la sfârşitul lui august, Cockpit a organizat deja trei greve de mai multe ore care au condus la anularea a 475 de zboruri în total, care asigurau în special legături interne şi europene. Ultima a avut loc la 10 septembrie la Munchen.

Pasagerii fiind în general informaţi cu suficient timp înainte, aceste greve nu au generat haos în aeroporturi. Ele costă însă scump compania, ale cărei conturi au fost deja afectate în acest an de o pierdere de 60 de milioane de euro generată de o mişcare socială de trei zile în aprilie.

Decizia vine în contextul în care piloții Air France au anunțat o grevă în perioada 15-22 septembrie, iar piloții TAROM de pe avioanele de tip ATR, nemulţumiţi de salarii, au organizat un protest spontan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri