Piloții Lufthansa sunt în grevă în perioada 2-4 aprilie. 3.800 de zboruri au fost anulate

Data publicării:
lufthansa fb

Foto: Facebook

Ministerul de Externe recomandă cetăţenilor români care au rezervat bilete de avion pentru cursele companiilor Lufthansa, Lufthansa Cargo şi German Wings să consulte programul de zbor pentru informaţii actualizate şi să se informeze pe pagina de internet www.mae.ro, se arată într-un comunicat al instituției.

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat, luni, anularea a 3.800 de zboruri începând de miercuri şi până vineri, din cauza unei greve a piloţilor în aceste trei zile, pe fondul unor negocieri salariale, relatează AFP.

„Din cauza grevei anunţate de către Sindicatul piloţilor Cockpit la Lufthansa, Lufthansa Cargo şi Germanwings, aproximativ 3.800 de zboruri vor fi anulate miercuri, joi şi vineri”, a anunţat Lufthansa într-un comunicat.

În total, 425.000 de pasageri sunt vizaţi de aceste anulări, a precizat compania, adăugând că doar 500 de zboruri de scurt şi lung curier rămân programate în această perioadă, potrivit Mediafax.

Piloţii din cadrul filialelor Swiss, Austrian Airlines, Eurowings Lufthansa CityLine şi Air Dolomiti, dar şi cei din cadrul Brussels Airlines, din care deţine 45%, nu sunt vizate de grevă, iar Lufthansa preconizează că va utiliza cele mai mari avioane „acolo unde este posibil”, pentru a transporta mai mulţi pasageri atât către Germania, cât şi în afara ţării.

Sindicatul Cockpit, care revendică 9.000 de membri la nivelul tuturor companiilor, a îndemnat piloţii să înceteze lucrul începând de miercuri, la ora locală 0.00 (joi, 1.00, ora României), şi până vineri, la ora locală 23.59 (0.59, ora României). Sindicaliștii cer creşteri salariale şi îmbunătăţirea condiţiilor la sfârşitul carierei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri