Plan anticriză la Moscova. Economia rusă, ajutată cu 18 miliarde de euro

Data publicării:
Moscova Piata Rosie rusia-AFP Mediafax Foto-PAVEL ZELENSKY 1

Planul anticriză anunţat de guvernul rus conţine peste 100 de clauze, care vizează în special susţinerea agriculturii, industriei şi sectorului medical. Potrivit oficialilor de la Moscova, cele 18 miliarde de euro vor fi alocate în special de la bugetul de stat, dar şi din Fondul Naţional de Întrajutorare.

Şi în timp ce de la Moscova venea acest anunţ, reprezentanţii Rusiei susţineau la Davos că starea economiei nu este îngrijorătoare.

„Şomajul este la cote foarte reduse în comparaţie cu restul lumii, aproximativ 5%. Datoria publică este foarte mică, puţin peste 10% comparativ cu standardele internaţionale”, a declarat vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici.

Şi în timp ce în sălile de conferinţe de la Davos se discută despre crizele economice, afară, activiştii de mediu vor să le atragă atenţia asupra a ceea ei consideră a fi, de fapt, problemele majore ale omenirii.

„Discuţiile ar trebui să se axeze pe sărăcie, inegalităţi sociale şi schimbări climatice. În 2015 există ocazii în care poţi face diferenţa, dar asemenea acestor oameni de zăpadă, ele nu vor exista întotdeauna”, a spus Brendan Cox, activist de mediu.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri