Planuri de pace pentru Ucraina. SUA și europenii, propuneri divergente

Data publicării:
ucraina militari distrugeri

Atacurile nu contenesc în Donbas, iar obuzele lovesc tot mai des case, magazine sau locuri publice. Oamenii sunt îngroziți şi mulţi dau vina pe Rusia.

„După ce a venit convoiul umanitar din Rusia, nu am avut odihnă nici zi şi nici noapte. Au fost 24 de ore de bombardamente în fiecare zi”, spune un locuitor.

De cealaltă parte, separatişii şi Moscova dau vina pe soldaţii ucraineni, care ar folosi muniţie cu efect similar armelor de distrugere în masă. Mai mult, Rusia avertizează Occidentul să nu trimită arme Kievului, pentru că acest gest ar fi o ameninţare pentru securitatea sa. Livrarea de arme este dezbătută la Washington şi a fost discutată de secretarul de stat american, John Kerry, cu preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, în timpul vizitei la Kiev.

De cealaltă parte, Germania şi Franţa nu agreează planul american, dar lansează un avertisment.

„Există opţiunea diplomaţiei, a negocierilor. Dar nu poate fi prelungită la nesfârşit”, a spus președintele francez Francois Hollande.

Preşedintele Vladimir Putin susţine că este gata să poarte discuţii constructive cu Francois Hollande şi Angela Merkel, care vor merge la Moscova. Liderul de la Paris a avut un mesaj împăciuitor pentru ruşi.

Franţa nu este de acord ca Ucraina să intre în NATO. Vreau ca lucrurile să fie foarte clare. Spun acest lucru şi pentru ruşi, care au mereu această îngrijorare, care denunţă implicarea americanilor”, spune Francois Hollande.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri