Poliţia londoneză, în război cu şoferii gălăgioşi

Data publicării:
masini scumpe getty

Londra şi-a câştigat de mult timp reputaţia de capitală a bolizilor. Şoferi cu averi uriaşe, mulţi din ţările arabe, îşi etalează cele mai noi şi mai scumpe maşini în cartierele exclusiviste. Situaţia i-a exasperat pe locuitorii din zonă.

Cea mai mare problemă este în timpul nopţii, când sunt organizate curse, motoarele sunt turate la maximum şi fac un zgomot îngrozitor, iar localnicii se plâng că nu pot dormi.

Ei au făcut zeci de plângeri la Primărie, iar autorităţile vor să introducă o lege care să-i sancţioneze pe şoferii gălăgioşi.

Oamenii participă la curse, conduc în coloană, de multe ori au muzica dată la maximum. Prin urmare, provoacă un deranj enorm în zonele rezidenţiale în care trăiesc mulţi oameni”, spune Nick Brown, consilier local.

Un tânăr din Kuwait, care se plimbă zilnic pe străzile Londrei în maşina sa de o sută de mii de euro, spune că aceste cazuri sunt izolate.

Oamenii sunt nedrepţi, te judecă de parcă toată lumea ar fi la fel. Nu realizează că sunt doar câţiva indivizi care ne creează o reputaţie proastă”, spune Ali Asad, proprietarul unei maşini de curse.

Potrivit oficialilor britanici, din toamnă, la prima abatere, şoferii gălăgioşi vor primi o amendă usturătoare, iar la o nouă încălcare a legii, maşinile de sute de mii de euro vor fi confiscate.

Nu este prima acţiune a poliţiei, care a declarat război şi maşinilor parcate ilegal. Au păţit-o şi proprietarii arabi ai lanţului de magazine Harrods - autoturismele de lux le-au fost confiscate, după ce fuseseră parcate neregulamentar chiar în faţa magazinului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri