Polițiști împușcați în Dallas: cinci morți și șase răniți

Data publicării:
GettyImages-545477354

Foto: Gulliver/GettyImages

Actualiozare 11:10. Un suspect implicat într-o confruntare armată cu poliția s-ar fi împușcat, au transmis mai multe posturi locale de televiziune. Informația nu a fost însă confirmată de oficialitățile orașului Dallas.


Actualizare 10:00.Încă un polițist dintre cei răniți de lunetiști a murit, bilanțul ridicându-se la cinci morți. Eveimentul este încă în desfășurare. Polițiștii caută în orașul Dallas eventualele bombe despre care a vorbit unul dintre suspecți. „Suspectul cu care negociem le-a spus negociatorilor că sfârşitul este aproape, că va ucide mai mulţi poliţişti şi că sunt bombe plantate peste tot”, a spus Mike Brown, șeful poliției din Dallas. 


Actualizare 9:00. Autoritățile au făcut declarații cu privire la acest eveniment. Unul dintre ei a spus că sunt bombe aplasate în orașul Dallas. De asemenea, autoritățile aviației civile americane au decis să restrângă zborurile deasupra orașului Dallas.  

Suntem în negocieri cu un suspect implicat în aceste atacuri. Suspectul cu care negociem a fost implicat într-un schimb de focuri şi nu a fost foarte cooperant. Am reţinut un suspect, o femeie, care se afla în zonă, într-un garaj. Am urmărit o maşină cu două persoane suspecte care purtau haine de camuflaj. Sunt reţinute şi interogate. Suspectul cu care negociem şi care a fost implicat într-un schimb de focuri le-a spus negociatorilor că va ucide şi va răni mai mulţi dintre forţele de ordine și că sunt bombe peste tot, în garaj și în centru, aşa că suntem foarte precauţi în strategia pe care o abordăm, ca să nu rănim niciun ofiţer şi nici cetăţenii din Dallas”, a anunțat șeful poliției din Dallas.

„Încă nu suntem siguri că avem în custodie toți suspecții și continuăm să căutăm inclusiv în centrul oraşului. Vom continua să căutăm până la primele ore ale dimineții, până ne asigurăm că toți suspecții sunt reținuți și interogaţi”, a adăugat Mike Brown.


Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Actualizare 7:30. Poliția din Dallas a anunțat că un al patrulea ofițer și-a pierdut viața în urma împușcăturilor. O persoană s-a predat, iar un al doilea suspect a fost implicat în mai multe schimburi de focuri cu forțele de ordine și acum se află în custodia acestora. De asemenea, la fața locului a fost găsit un pachet suspect. Zona a fost securizată.

VIDEO. Momentul în care polițiștii din Dallas au fost împușcați de lunetiști


Martorii spun că au auzit 20 de focuri de armă, care au răsunat într-o succesiune rapidă. The Washington Post scrie că seful poliției din Dallas a precizat că doi lunetiști sunt cei care i-ar fi împușcat pe oamenii legii. Trei dintre cei zece și-au pierdut viața, doi fiind deja transportați la spital și se află în sala de operație. Alți trei polițiști se află în stare critică.

Deocamdată nu a fost identificat niciun suspect.

Proteste similare, dar lipsite de incidente au avut loc şi în Minnesota şi Louisiana, statele unde au avut loc zilele trecute două incidente în care au fost implicaţi poliţişti şi două persoane de culoare.

În primul incident, în Minnesota, un poliţist a împușcat un şofer chiar la volan, în timp ce acesta încerca să scoată permisul de conducere.

În al doilea incident, în statul Lousiana, un bărbat de culoare a fost oprit în faţa unui magazin, trântit la pământ şi, deşi nu opunea rezistenţă, a fost împuşcat şi ucis de poliţişti.

Ambele cazuri au fost urmate de proteste ale comunităţii de culoare şi de explicaţii ale forțelor de ordine, care nu au convins opinia publică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri