Foamete în Venezuela. Locuitorii au slăbit cu câte opt kilograme

Data actualizării: Data publicării:
Supermarket Venezuela_GettyImages-2025554
Foto: Gulliver/GettyImages

Condițiile de trai s-au înrăutățit atât de mult în Venezuela încât trei din patru oameni din această țară au slăbit circa opt kilograme, în medie, în 2016. Și asta din cauza unei alimentații necorespunzătoare și a crizei economice.

Supermarket Venezuela_GettyImages-2025554
Foto: Gulliver/GettyImages

Studiul publicat de o universitate și de o fundație din Caracas a arătat că venezuelenii nu consumă cele 2.000 de calorii recomandate zilnic. Astfel, în ultima perioadă, 75% din populație a pierdut circa 8,6 kilograme din greutate, relatează UPI.com.

Din cauza condițiilor de trai, oamenii au înlocuit carnea cu legume și cartofi. De altfel, același studiu mai arată că 82,8 dintre locuitorii acestei țări sunt considerați săraci.

Ţara traversează cea mai gravă criză economică din istoria recentă. Magazinele sunt goale, iar produsele - acolo unde se găsesc - sunt inaccesibile pentru oamenii de rând.

Iar criza alimentară produce una educațională, mai relatează sursa citată. Peste un milion de copii nu mai merg la școală din cauza foamei și a lipsurilor de apă și energie electrică.

Fondul Monetar Internaţional estimează că până la sfârşitul anului inflaţia va depăși 1.500%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri