Povestea româncei care a câștigat la Loteria spaniolă. Frenezia El Gordo

Data publicării:
irina dobras spania fb 1

  

Când am ieşit de la muncă şi am văzut că s-a extras El Gordo, am zis nu, prima dată nu am crezut. Am venit repede acasă şi am sunat-o pe soacra mea. Era deja la bancă. Emoţii, emoţii mari. Vreau să-mi cumpăr aici un solar, pentru că afacerea cu sere merge bine”, a spus Irina Dobraș, câştigătoare a premiului El Gordo.

Irina Dobraş locuieşte în Spania de 15 ani şi lucrează ca agricultor la Roquetas de Mar, un oraş din sudul peninsulei, a cărui populaţie este formată în proporţie de 10% din români. O zonă plină de norocoşi, dacă ar fi să ne luăm după faptul că, din fondul de câştiguri al Loteriei de Crăciun, în valoare de peste două miliarde de euro, cel puţin un sfert a ajuns la locuitori din Roquetas de Mar.

„Mă uitam la televizor şi dintr-o dată mi-am spus: îl închid, pentru că nu voi câştiga. Dar când eram pe punctul de a-l opri, numărul meu a ieşit şi am rămas împietrită”, a spus o tânără câștigătoare.

Extragerea loto a ţinut întreaga Spanie cu sufletul la gură. Unii în faţa televizoarelor, alţii chiar în sala unde s-a desfăşurat evenimentul.

Extragerile anuale de Crăciun reprezintă un prilej bun pentru participanţi de a-şi etala ţinutele.

De exemplu, un domn îmbrăcat într-un costum făcut din 75.000 de monede, care cântăresc nu mai puţin de 45 de kilograme.

Ciprian Bălțoiu: Cât timp a durat să faceţi acest costum?

rbat: L-a făcut Marcelo în trei ani şi jumătate. Este vorba de încălţăminte, pantalon, jachetă şi şapcă.

Ciprian Bălțoiu: Câte tichete de loterie aţi cumpărat?

rbat: Multe! Mai multe decât ştie nevasta mea!

Conform Guvernului de la Madrid, trei sferturi dintre spanioli au participat la loteria de Crăciun de anul acesta. În total, participanţii au cumpărat bilete în valoare de peste două miliarde şi jumătate de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri