Prăbușirea avionului EgyptAir în Mediterană va rămâne un mister. Cutiile negre nu au înregistrat ultimele minute de zbor

Data publicării:
avion

 Foto: Gulliver/GettyImages

Este o veste foarte proastă, riscăm să nu aflăm niciodată adevărul”, a explicat sursa citată sub acoperirea anonimatului.

Potrivit unei prime ipoteze, incendiul izbucnit la bordul aeronavei ar fi avariat circuitele de alimentare ale celor două cutii negre, scrie News.ro.

Aceasta este prima dată în istorica tragediilor aviatice când aceste dispozitive, care sunt proiectate şi construite să reziste oricărui impact, nu conţin date complete.

Pe Cockpit Voice Recorder, cutia neagră care înregistrează conversaţiile din cabina piloţilor, anchetatorii au găsit un fragment de conversaţie ce lasă să se înţeleagă că echipajul şi-a dat seama că a izbucnit un incendiu la bord. Apoi, însă, nu se mai aude nimic.

Zborul MS 804, care efectua o cursă de linie Paris-Cairo, a dispărut de pe radarele controlorilor eleni în dimineaţa zilei de 19 mai. 66 de persoane şi-au pierdut viaţa în tragedia aviatică.

Echipele de salvare au recuperat cutiile negre după trei săptămâni de căutări intense. Acestea au fost ridicate de la o adâncime de 3.000 de metri.

Apoi, unităţile de memorie au fost trimise experţilor francezi pentru a fi reparate.

Comitetul Egiptean de Investigaţii a precizat că partea din faţă a aeronavei prezintă semne de avariere ca urmare a unor temperaturi extrem de înalte.

Piloţii EgyptAir nu au trimis niciun mesaj de ajutor înainte de prăbuşire, iar cauzele rămân necunoscute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri