Pregătiri amănunțite în taberele pentru refugiați din Timiș - FOTOGALERIE

Data publicării:
Tabere refugiati Timis Inquam Photos septembrie 2015 4

Chiar dacă se vorbea despre un simplu exerciţiu, tabăra de la Moraviţa este un adevărat furnicar. Încă de la primele ore, excavatoarele au intrat în acţiune, iar angajatii unei firme de electricitate au întins cabluri peste tot. Totul într-un rimt alert.

„Ceea ce se întâmplă la Moravița pare să fie mai mult decât un exercițiu. Deși autoritățile spun că în continuare este vorba despre o simulare, tabăra a fost împrejmuită cu garduri, de dimineață a fost instalat curentul electric, iar în zonă s-au pus inclusiv coșuri de gunoi lângă aceste corturi. A fost trimisă inclusiv o mașină specială de la Ministerul de Interne, una care are inclusiv stație meteo și camere de supraveghere”, relatează Adrian Cojocaru, reporter Digi24.

Crucea Roşie a fost solicitată pentru a contribui la pregătiri.

În urma apelului secretariatului MAI de la București, au fost relocate către cele două tabere 87 corturi, de diferite dimensiuni, o mie de pachete, 960 de pachete ingienice, 246 paturi”, a spus Lucian Trif, de la Cucea Roșie Timiş.

În zona au apărut deja și primii voluntari.

„Am văzut că și aici în Timișoara se prevede că vor veni refugiați și atunci am venit cu un grup pentru a oferi ajutorul nostru în cazul în care va fi nevoie”, a spus Juan Carlos Galvez.

Agitaţie a fost şi în tabăra de la Lunga. Acolo a ajuns chiar și un sobor de preoți în frunte cu Mitropolitul Banatului.

„În corturi sunt paturi, este curent electric în fiecare cort. Este amenajată o sală cu mese, locuri de minimă igienă, grupuri sanitare. De asemenea, sunt puncte sanitare prevăzute cu medici pentru intervenție, corturi pentru mama cu copilul, un fel de grădiniță improvizată, cort pentru activități religioase. Cei care trec pe aici sunt pentru 24 de ore, poate 48 de ore și vor trece spre alte centre”, a spus Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

Cu toate acestea, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş susține că toată desfășurarea de forțe este doar un exercițiu.

Titu Bojin: „Este exact un exercițiu de simulare și, în condiții normale, probabil în perioada următoare, în funcție de ceea ce se va întâmpla, aceste corturi vor rămâne sau vor fi strânse.”

Capacitatea celor două tabere este de aproximativ 1.000 de persoane.

Tabere refugiati Timis Inquam Photos septembrie 2015 4
Tabere refugiati Timis Inquam Photos septembrie 2015 4

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri