Premierul Australiei: Pentru distrugerea ISIS este nevoie inclusiv de soldaţi la sol

Data publicării:
Malcolm Turnbull premierul Australiei GettyImages-488262854

Premierul Australiei, Malcom Turnbull, a afirmat în timpul unei conferinţe la Washington, că principalul atuu al grupării teroriste Stat Islamic este teritoriul pe care îl controlează în Irak şi Siria, ce atrage luptători în Orientul Mijlociu.

Distrugerea autoproclamatului califat va contracara propaganda despre o victorie inevitabilă. Pentru distrugerea ISIS este nevoie de acţiuni militare, inclusiv soldaţi la sol, dar trebuie să fie soldaţii care trebuie în locurile care trebuie. Recucerirea oraşului Ramadi este un exemplu bun”, a declarat Malcolm Turnbull, premierul Australiei.

Pe de altă parte, Israelul se teme ca înfrângerile pe care le suferă organizaţia teroristă Stat Islamic în Siria va determina jihadiştii să se îndrepte către ţările vecine.

Victoriile împotriva ISIS cresc probabilitatea, din punctul meu de vedere, ca ei să întoarcă armele împotriva noastră şi împotriva iordanienilor”, a spus gen. lt. Gadi Eizenkot, şeful Forţelor Armate Israeliene.

Jihadiştii au pierdut 30 la sută din teritoriul pe care îl controlau în Siria şi Irak. Mare parte din acest succes este atribuit contra-ofensivelor lansate de trupele irakiene şi kurde, susţin oficialii americani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri