Premierul Irakului, în vizită la Ramadi

Data publicării:
al-abadi irak

Premierul irakian Haider al-Abadi a venit cu elicopterul la Ramadi şi s-a plimbat prin centrul oraşului alături de numeroşi oficiali cu un convoi de vehicule militare. Ramadi era singurul oraş care a căzut sub controlul teroriştilor de când actualul şef al executivului şI-a început mandatul, în septembrie 2014. 

Haider al-Abadi, premierul Irakului: „Felicităm poporul irakian şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom urmări organizaţia teroristă Stat Islamic, o vom alunga din fiecare cartier, vom ridica steagul ţării şi vom elibera acest pământ de toţi membrii ISIS.

Următoarea misiune este descoperirea şi eliminarea capcanelor lăsate în urmă de terorişti, refacerea infrastructurii şi repopularea oraşului. Vizita a fost scurtată după ce trei proiectile au căzut la 500 de metri de liderul de la Bagdad. Acesta nu a fost în pericol dar a fost forţat să plece din zonă.

Gruparea teroristă Stat Islamic pierde teren şi în Siria. Raidurile coaliţiei internaţionale au ucis 10 lideri ai organizaţiei, doar în ultima lună.

Steve Warren, purtător de cuvânt al Pentagonului: „În decursul ultimei luni am ucis 10 lideri ISIS în urma unor lovituri aeriene ţintite, inclusiv câţiva planificatori de atacuri externe, dintre care unii aveau legături cu atacurile din Paris, iar alţii plănuiau noi atacuri în Vest.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a pierdut rapid din teritoriu în acest an, datorită raidurilor coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite, dar şi a atacurilor trupelor irakiene şi siriene susţinute de Iran şi Rusia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri