Premierul olandez Mark Rutte nu va prezenta scuze Turciei

Data actualizării: Data publicării:
A Memorial For The Victims Of Flight MH17 Is Held In Amsterdam
Foto: Guliver / GettyImages

Premierul olandez, Mark Rutte, a exclus duminică posibilitatea de a prezenta scuze din partea guvernului pentru expulzarea cu o zi înainte a unui ministru turc și, în același timp, și-a exprimat speranța unei „dezescaladări" a crizei diplomatice dintre Haga și Ankara, transmite AFP, citată de Agerpres.

A Memorial For The Victims Of Flight MH17 Is Held In Amsterdam
Foto: Guliver / GettyImages


Nu se pune problema să ne cerem scuze, ei ar trebui să își ceară scuze pentru ce au făcut ieri (sâmbătă)”, a declarat Mark Rutte duminică, luând cuvântul la Haga în cadrul campaniei pentru legislativele organizate miercuri în Olanda.

Este o cerere absolut imposibilă și nebunească”, a adăugat el.

Prim-ministrul a calificat ca „inacceptabile” afirmațiile președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, care a denunțat sâmbătă „rămășițe ale nazismului”, după expulzarea ministrului turc al familiei, Fatma Betul Sayin Kaya, care a ignorat solicitarea autorităților olandeze de a nu veni la Rotterdam.

Această țară, după cum a subliniat ieri (sâmbătă) primarul Rotterdamului, a fost bombardată de naziști în cel de-Al Doilea Război Mondial”, a mai declarat Mark Rutte.

În timp ce apeluri la un nou miting duminică seară circula pe rețelele sociale, prim-ministrul a făcut un apel la calm.

Păstrați-vă calmul. Aici sunteți în Olanda, avem o viață minunată în societatea în care este integrată o mare parte a olandezilor de origine turcă”", a afirmat el într-un mesaj adresat populației.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri