Premierul Ungariei, Viktor Orban: Toți refugiații vor fi înregistrați

Data publicării:
viktor orban FB crop

Cancelarul german şi cancelarul austriac au spus-o clar: nimeni nu poate pleca din Ungaria fără să fie înregistrat. Acestea sunt legile, trebuie să-i înregistrăm pe toţi, nu putem să lăsăm pe nimeni să plece din Ungaria spre Austria sau Germania fără să fie înregistrat. Nu este strategie, este punerea în aplicare a legii, despre asta e vorba. Nu este o problemă europeană, este o problemă germană. Nimeni nu doreşte să stea în Ungaria, prin urmare nu avem probleme cu cei ce doresc să rămână în Ungaria”, a declarat premierul ungar, Viktor Orban.

La rândul său, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat că tratatul Schengen este în pericol, din cauza valului de refugiaţi veniţi din Orientul Mijlociu, sudul Asiei şi Africa.

Tratatul Schengen este în pericol, acesta este un lucru foarte clar, iar dacă nu vom rezolva problema refugiaţilor, atunci ameninţarea la adresa libertăţii de mişcare va creşte. Dar eu nu sunt unul dintre cei care sunt dispuşi să reducă un drept fundamental garantat pentru cetăţenii europeni şi să-l punem sub semnul întrebării pentru că avem un aflux de refugiaţi spre Uniunea Europeană. Avem nevoie de un bun-simţ comun european, dar pentru moment asistăm la manifestarea egoismului”, a declarat Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European.

Citiți și:

BUDAPESTA. Imigranții au fost lăsați să intre în Gara Keleti

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri