Premierul Yildirim spune că nu poate exista un compromis între Turcia și SUA pe tema extrădării lui Gulen

Data publicării:
ildirim

Foto: Gulliver/GettyImages

Premierul Binali Yildirim a făcut aceste comentarii în fața unui grup de jurnaliști turci, după ce a anunțat că vicepreședintele american Joe Biden va vizita Turcia la 24 august.

Potrivit Hurriyet Daily News, ministrul de Justiţie Bekir Bozdag a susţinut că o delegaţie de specialişti ai Departamentului de Justiţie din Statele Unite vor sosi la Ankara pentru a discuta despre solicitarea oficială a executivului turc de extrădarea a clericului musulman Fethullah Gulen.

Turcia îşi va repeta solicitarea de extrădare a clericului Fethullah Gulen după ce toate documentele sunt pregătite împreună cu specialiştii americani, iar Bozdag şi Cavusoglu vor depune personal cererea de extrădare la Washington.

Fethullah Gulen dezminte implicarea în organizarea puciului eşuat şi condamnă vehement un sistem judiciar turc controlat în totalitate de către regimul preşedintelui Erdogan. Acesta a precizat că se va preda autorităţilor turce, doar atunci când vinovăţia sa va fi stabilită de către un organ de investigaţie internaţional şi independent.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri