Presa internaţională anunţă decesul Reginei Ana a României

Data publicării:
REGINA ANA agerpres 5698559

 

 Foto: Agerpres

“Deşi opinia publică nu cere reinstaurarea monarhiei în statul membru al Uniunii Europene, românii îi respectă pe Mihai şi pe Ana ca figuri istorice, în special în condiţiile în care sunt tot mai dezamăgiţi de o clasă politică percepută drept coruptă”, comentează Reuters.

Agenţia preia comunicatul Casei Regale, potrivit căruia regina a murit înconjurată de familie, iar funeraliile vor avea loc la Curtea de Argeş.

Reuters aminteşte că Regina Ana şi Regele Mihai s-au căsătorit în urmă cu 68 de ani, la Atena, şi au împreună cinci fiice.

Cuplul regal locuia la Aubonne, în Elveţia, din 2004, şi vizita România în timpul sărbătorilor şi pentru evenimente oficiale, precizează jurnaliştii de la Reuters, adăugând că Regele Mihai, în vârstă de 94 de ani, s-a retras din viaţa publică după ce a fost operat de leucemie şi de cancer. .

Ştirea Reuters este preluată şi de Daily Mail.

Agenţia Associated Press, citată de Washington Post, aminteşte că Ana, născută principesă de Bourbon-Parma, l-a cunoscut pe Regele Mihai în noiembrie 1947, la nunta reginei Elizabeth a II-a, la Londra.

“Comuniştii l-au obligat pe Regele Mihai să abdice o lună mai târziu şi să se mute în exil”, scrie AP.

Site-ul Noblesse et Royautes, specializat în informaţii legate de familiile regale din lume, anunţă de asemenea decesul Reginei, la vârsta de 92 de ani şi prezintă o scurtă biografie a acesteia.

“Regina a avut fericirea de a putea trăi mai mulţi ani în România. În timpul lungilor săi ani în exil, ea şi-a sprijinit fără încetare soţul, el însuşi foarte slăbit în prezent de vârstă de de boală”, scrie portalul.

Informaţia a fost transmisă şi de presa din Republica Moldova. „Majestatea Sa Regina Ana a României a trecut în nefiinţă. Acesta a încetat din viaţă astăzi, 1 august 2016, la spitalul Morges din Elveţia. Regina Ana ar fi implinit pe 18 septembrie 93 de ani”, anunţă Publika TV pe site.

Portalul Unimedia aminteşte că, în urmă cu câteva luni, surse apropiate Familiei Regale anunţau că starea de sănătate a Reginei, în vârstă de 92 de ani, s-a deteriorat.

Regele şi Regina sunt cel mai longeviv cuplu regal din istoria României. Majestatea Sa Regele a împlinit 94 de ani la 25 octombrie 2015, iar Majestatea Sa Regina a sărbătorit 92 de ani la 18 septembrie 2015”, adaugă Unimedia.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri