Presa internațională, după referendumul din Grecia. „Seism în Europa”

Data publicării:
liberation

Grecii sfidează cu un covârşitor „NU” la referendum - aşa titrează agenţia Reuters pe pagina electronică. Jurnaliştii spun că rezultatul pune şi mai mult sub semnul întrebării rămânerea Greciei în zona euro şi adânceşte tensiunile cu creditorii.

Revista germană Der Spiegel consideră că urmează săptămâni foarte grele pentru statul elen. Ziariştii germani sunt pesimişti: ieşirea Greciei din zona euro pare acum inevitabilă.

Spaniolii de la El Pais relatează că în Europa este acum momentul adevărului, după votul „NU” din Grecia. Cetăţenii greci au trimis un mesaj clar întregului continent, un mesaj anti-austeritate, dar în favoarea suveranităţii naţionale, spun jurnaliştii spanioli.

Cotidianul francez Liberation afişează pe prima pagină o imagine dramatică: fotografia întunecată a premierului grec Alexis Tsipras, care priveşte în zare, şi un titlu scris cu litere mari albe „NU de la Zeus”. Jurnaliştii francezi spun că grecii şi-au urmat premierul şi au provocat un seism în Europa.

Ziarul britanic The Daily Telegraph scrie pe prima pagină a ediţiei de azi că este tumult în Europa, în timp ce Grecia se apropie de final. Jurnaliştii spun că numărul de greci care au votat „NU” la referendum a luat creditorii europeni prin surprindere şi că a provocat panică în instituţiile internaţionale.

Citiţi şi: REFERENDUM. Grecii spun NU Europei. Rezultatele finale confirmă o victorie zdrobitoare a susținătorilor Guvernului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri