Presa olandeză: Site-ul antiimigranți al lui Geert Wilders a eșuat lamentabil

Data publicării:
geert 20wilders 20liderul 20partidului 20pvv 20din 20olanda-44036

Site-ul, cu titlul „Plângeri legate de est-europeni și de cetățenii din Europa centrală”, pune întrebări ca „Aveți vreo problemă cu cei din Europa Centrală și de Est?” sau „V-ați pierdut slujba din cauza unui polonez, bulgar sau român?”. În plus, are titluri care susțin că est-europenii comit tot mai multe infracțiuni.

Potrivit cotidianului olandez, citat de Novinite, site-ul a primit 40.000 de plângeri împotriva străinilor, dar și 135.000 împotriva lansării sale. Publicația comentează că afluxul de est-europeni în Olanda nu poate fi negat, dar subliniază că acești imigranți primesc de obicei slujbe pe care olandezii nu le doresc.

În martie 2012, Parlamentul olandez a a condamnat site-ul lui Wilders. Și Parlamentul European a cerut ca guvernul olandez să se distanțeze de acest site. Premierul Mark Rutte a spus însă că se va abține de la comentarii, pentru că site-ul aparține partidului lui Wilders, nu Cabinetului.

Partidul lui Wilders a făcut parte din coaliția la putere, dar acum este în opoziție, după alegerile generale din septembrie 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri