Preşedintele Parlamentului palestinian a fost arestat de israelieni

Data publicării:
arestatu

Peste 20.000 de israelieni s-au rugat la Zidul Plângerii din Ierusalim pentru eliberarea celor trei tineri răpiţi joia trecută. Liderul guvernului israelian, Benjamin Netanyahu, spune că incidentul va avea cele mai grave urmări pentru membrii grupării Hamas şi a dat ordin armatei să ia toate măsurile pentru a-i aduce acasă pe cei trei. Forţele armate israeliene au desfăşurat una dintre cele mai ample acţiuni de căutare, în Cisiordania, şi au arestat aproximativ 100 de persoane, printre care mulţi membri ai grupării radicale.

„Teroriştii Hamas au răpit, joi, trei tineri israelieni, ştim sigur acest lucru. Aceşti tineri au fost răpiţi, iar răpirile au fost efectuate de membri Hamas”, a spus Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

Acuzaţiile premierului israelian au fost respinse de reprezentanţii grupării palestiniene.

„Comentariile lui Netanyahu sunt prosteşti. Ocupaţia (n.red. - israeliană) este responsabilă în totalitate pentru escaladarea situaţiei în Cisiordania împotriva poporului nostru şi a conducerii noastre”, a afirmat Abu Zuhri, purtător de cuvânt al Hamas.

Adolescenţii israelieni, dintre care unul are şi cetăţenie americană, sunt de negăsit de joi seară, când se întorceau de la cursuri. Anterior, militanţii palestinieni anunţaseră că vor răpi cetăţeni israelieni pentru a obţine mai multe concesii din partea guvernului de la Ierusalim. Acum trei ani, Israelul a eliberat peste o mie de prizonieri palestinieni în schimbul unui soldat israelian, care era de cinci ani captiv la palestinieni.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri