Președintele SUA folosește un cuvânt controversat pentru conștientizarea problemei rasismului

Data publicării:
obama crop facebook

Barack Obama, preşedintele SUA: Încă face parte din ADN-ul nostru, din moştenirea noastră. Nu suntem vindecaţi.

Reporter: Vorbiţi despre rasism?

Barack Obama: Da, nu suntem vindecaţi de rasism. Şi nu este doar o chestiune de lipsă de bun-simţ să-i spui cuiva negrotei în public.

Abordarea liderului de la Casa Albă a stârnit o polemică intensă. Una dintre primele reacţii este discuţia legată de retragerea steagului Statelor Confederate ale Americii, simbol al segregării şi rasismului. Cel mai mare lanţ de magazine a anunţat deja scoaterea de la vânzare a produselor cu simbolul respectiv, iar instituţiile unde mai flutură încă drapelul negociază înlăturarea lui.

Barack Obama, preşedintele SUA: Noi, americanii, credem că nimeni nu ar trebui să fie discriminat pe motive de rasă, de înfăţişare, de orientare sexuală sau confesiune religioasă. Suntem solidari în faţa acestor acte abominabile.

Adevăratul peisaj al infracţiunilor pornite de la discriminare rasială religioasă sau de orientare sexuală este ilustrat cel mai bine în statisticile FBI. În 2013, din aproape 7.000 de delicte comise în astfel de circumstanţe, aproape jumătate au fost motivate rasial, iar afro-americanii au fost victime în cele mai multe cazuri. Aproape 1.500 de infracţiuni au fost orientate către minorităţile sexuale şi aproape 1.200 au fost motivate religios. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri