Președintele Vladimir Putin condamnă atacul din Turcia și transmite condoleanțe

Data publicării:
vladimir putin GettyImages-179664025-1

 

©FOTO: Gulliver/GettyImages

Vladimir Putin condamnă cu fermitate atacul terorist inuman de la Ankara”, a afirmat Peskov, adăugând că, în aceste clipe grele, președintele Rusiei este alături de poporul turc.

Președintele rus prezintă condoleanțe sincere tuturor celor care și-au pierdut rudele și apropiații în acest atac terorist și le dorește recuperare rapidă celor răniți, a precizat Peskov.

Înaintea atacului sângeros de la Ankara, relațiile dintre Rusia și Turcia erau extrem de tensionate. Moscova acuza Ankara de „expansiune mascată” dincolo de frontiera sa cu Siria, insistând încă o dată asupra necesității de a-i include pe kurzi în negocierile de pace, cu scopul de a evita riscul unei sciziuni a teritoriului sirian.

„Turcia, tot cerând ca pozițiile kurzilor să nu se întărească în Siria, a început să-și clameze dreptul suveran de a crea fel de fel de zone ale securității pe teritoriul sirian”, a declarat ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, într-un interviu difuzat de canalul de televiziune Ren-TV.

Turcia și Rusia au relații tot mai tensionate după ce la 24 noiembrie 2015, Turcia a doborât un avion rusesc despre care afirma că i-a încălcat spaţiul aerian. Moscova nu a recunoscut niciodată acuzaţia. În replică, Rusia a adoptat o serie de sancţiuni economice împotriva Turciei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri