Prima investiție americană în Cuba după 1959

Data publicării:
hotel

Suntem extrem de încântaţi să anunţăm vestea că lanţul Starwood va fi primul în Cuba. Vom creşte calitatea acestor hoteluri la standardele pe care marca noastră le-a impus”, a spus Jorge Giannattasio, director Starwood pentru America Latină.

Lanţul hotelier Starwood devine, astfel, prima companie din Statele Unite care investeşte în Cuba în ultimii 57 de ani. Este de aşteptat ca turismul, una dintre principalele resurse ale economiei cubaneze, să beneficieze de această investiţie.

Vedeţi, Havana este acum plină. Patru milioane de turişti în fiecare an. Anul trecut au fost 3,9 milioane. Anul acesta vor fi mult mai mulţi, mai ales dacă vor începe cele 100 de zboruri pe zi dinspre SUA. Vrem să fim siguri că suntem pregătiţi să primim aceşti turişti”, a mai spus Jorge Giannattasio.

În 2015, numărul turiştilor străini care au vizitat Cuba a crescut cu 17%

După revoluţia din 1959, Fidel Castro a naţionalizat industria turismului, iar Hotelul Hilton, de pildă, a fost sediul guvernului luni de zile. De la reluarea relaţiilor dintre Washington şi Havana, la sfârşitul anului 2014 şi ridicarea restricţiilor de călătorie, numărul turiştilor străini a crescut cu 17%. În 2015, peste 160.000 de turişti americani au vizitat CUBA. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri