Prima țară care ar putea interzice accesul copiilor nevaccinați în grădinițe

Data publicării:
Ce trebuie să știe părinții care au înscris copiii la grădinițe cu program prelungit
Foto: Guliver/GettyImages

Guvernul australian intenționează să interzică înscrierea la creșe și grădinițe a copiilor care nu sunt vaccinați, transmite luni BBC, precizând că intenția executivului este ca această măsură, deja în vigoare la nivelul unora dintre statele australiene, să fie extinsă la nivel național.

Ce trebuie să știe părinții care au înscris copiii la grădinițe cu program prelungit
Foto: Guliver/GettyImages

Premierul australian Malcolm Turnbull este promotorul acestui demers și a avertizat că „nu este vorba despre un exercițiu teoretic, ci despre o problemă de viață și de moarte”.

„Dacă un părinte spune că nu vrea să își vaccineze copilul, nu își pune în pericol doar propriul copil, ci îi expune unui risc și pe copiii altora”, a afirmat premierul Turnbull.

Un sondaj recent la care au participat 2.000 de părinți a arătat că 5% dintre copii nu au făcut schema completă de vaccinare.

Proiectul guvernului de a le interzice accesul la centrele de îngrijire are parte și de susținerea asociațiilor pentru sănătatea publică, acestea argumentând că părinții și comunitatea au obligația de a-i proteja pe copii.

„Dacă tu, ca părinte, te aștepți să primești susținere din partea comunității, fie prin indemnizații sociale, fie prin acces la centre pentru îngrijirea copilului, atunci trebuie să îți aduci, la rândul tău, o contribuție în cadrul comunității, protejându-i pe ceilalți copii”, a declarat președintele asociației medicale australiene, Michael Gannon, pentru Fairfax Media.

Interdicția este deja în vigoare în trei state australiene - Queensland, New South Wales și Victoria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri