Primarul din Nisa, obligat de justiția franceză să autorizeze deschiderea unei moschei

Data publicării:
moschee

Sesizată de o organizație musulmană locală, instanța a menționat în motivarea deciziei că „este îndeplinită condiția de urgență ca urmare a capacității insuficiente a lăcașelor musulmane de rugăciune din Nisa”, mai ales că de luni a început Ramadanul.

Pe de altă parte, tribunalul estimează că refuzul primarului Christian Estrosi de a autoriza deschiderea moscheii „aduce o atingere gravă și vădit ilegală exercitării libertății religioase”.

Primarul, membru al partidului conservator Republicanii (al fostului președinte Nicolas Sarkozy), s-a arătat hotărât în luna aprilie să facă toate demersurile juridice pentru a împiedica deschiderea moscheii, motivând că acest lăcaș a fost construit cu „fonduri străine necontrolate”.

Chiar și după ce a aflat hotărârea de luni a instanței, edilul a afirmat că o va contesta la Consiliul de Stat, instanța administrativă supremă, și a asigurat că nu o va aplica până când nu va exista o hotărâre definitivă. Totuși, conform legislației franceze, recursul nu suspendă aplicarea unei asemenea hotărâri administrative, astfel că el este cel puțin deocamdată obligat să o aplice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri