Prinși în conflictul din Gaza. Peste 200 de români așteaptă să fie evacuați din zona de conflict

Data publicării:
gazza

„Situaţia în Gaza este foarte, foarte grea. Avem cea mai mare problemă de securitate. Nu avem buncăre, nu avem locuri unde să ne ascundem sau locuri păzite. Armata israeliană bombardează cu artilerie foarte grea de două zile în populaţia din Gaza”, povestește Simona Bakr, cetățean român rezident în Gaza.

Este doarte greu. Azi noapte am avut o noapte înfiorătoare. Toată noaptea ni se legănau casele, toată noaptea. Sper să putem ieşi de aici, să fim bine, să ieşim cu copiii până se va rezolva problema. Se bombardează cu avioane, se bombardează de pe mare, se bombardează cu tancuri de la graniţă. De pe mare dau din vapoare, şi de la graniţă cu tancurile. Deci de peste tot se bombardează”, spune Simona Bakr.

Potrivit acesteia, 200-230 de românce vor să părăsească zona de conflict.

Este stare de alertă și la Ierusalim, unde două rachete trase de Hamas au lovit sudul oraşului. Alte două au fost interceptate de sistemul antirachetă israelian, după o noapte de foc în Fâşia Gaza: cel puţin 20 de palestinieni au murit în raidurilor aviaţiei israeliene.

Autorităţile palestiniene spun că bilanţul ultimelor trei zile arată că cel puţin 80 de oameni au murit şi 500 au fost răniţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri