Procesiune de Vinerea Mare la Ierusalim

Data publicării:
ierusalim de paste

Străduţele înguste ale Vechiului Ierusalim au prins din nou viaţă, odată cu procesiunile diferitelor biserici ortodoxe, ai căror pelerini au vrut să păşească pe urmele Mântuitorului. Purtând cruci, icoane şi flori, mii de oameni de diverse naţionalităţi au parcurs traseul de aproape 600 de metri, dintre locul în care se afla odinioară fortăreaţa romană în care a fost judecat Iisus şi Biserica Sfântului Mormânt, ridicată pe locul în care Biblia spune că a fost răstignit acesta.

În lume trăiesc apoape 300 de milioane de creştini ortodocşi. Cei mai mulţi sunt în Europa şi Orientul Mijlociu, dar există comunităţi importante şi în America.

„Este o ocazie specială pentru mine, pentru că sunt creştină ortodoxă şi am venit tocmai din Statele Unite. Toată viaţa mi-am dorit să ajung în Ţara Sfântă şi iată că am putut face asta în acest an. Sunt foarte emoţionată să fiu aici, unde a trăit Iisus Hristos”, spune Pauline Snell, pelerin american.

Ca în fiecare an, procesiunile au avut ca punct final piaţa din faţa Bisericii Sfântului Mormânt.

La semnalul dat de clopote, uşile bisericii s-au deschis şi mulţimea de credincioşi a pătruns în cel mai sfânt lăcaş al creştinătăţii. Biserica Sfântului Mormânt este un loc de pelerinaj pentru toţi creştinii din lume, fie ei ortodocşi, catolici şi protestanţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri