Producătorul Harvey Weinstein, anchetat și în Europa

Data publicării:
2016 Winter TCA Tour - Day 2
Foto: GettyImages

Scandalul sexual în care este implicat un cunoscut producător de filme de la Hollywood depăşeşete graniţele Statelor Unite. Poliţia britanică anchetează acum o plângere pe numele lui Harvey Weinstein pentru o agresiune sexuală care ar fi avut loc în anii 80. Poliţia din New York şi FBI au început, la rândul lor, investigaţiile. 30 de femei, printre care se numără câteva staruri, îl acuză pe co-fondatorul studiourilor Miramax de comportament nepotrivit în ultimii 30 de ani. După ce ar fi încercat să se sinucidă, Harvey Weinstein a plecat la o clinică de reabilitare.

Încolţit de reporteri, producătorul s-a urcat în maşina care l-a dus la o clinica specială pentru vedete, unde o lună de tratament costă 40.000.

Viaţa unuia dintre cei mai influenţi oameni de la Hollywood s-a schimbat radical în doar câteva zile. Concediat din compania pe care a fondat-o, părăsit de soţie şi devenit subiect de anchetă pentru FBI, Harvey Weinstein nu mai poate face nimic ca să îşi ascundă greşelile. Asta nu înseamnă că nu a încercat. Nume influente de la Hollywood l-au acoperit în repetate rânduri, iar o anchetă jurnalistică de mai multe luni despre comportamentul lui scandalos a fost oprită de postul de televiziune NBC anul trecut.

Alison Owen, producător: Era un secret cunoscut. Toată lumea avea poveşti despre Harvey.

Poliţia din New York face o anchetă cu privire la comportamentul lui Harvey Weinstein pentru fapte din 2004. Academia Americană de Film, care decernează premiile Oscar, a anunţat că gesturile producătorului sunt dezgustătoare şi s-a reunit de urgenţă pentru a decide cum acţionează. Compania lui Harvey Weinstein a primit nu mai puţin de 81 de premii Oscar.

O actriţă britanică a dezvăluit că şi ea a fost hărţuită sexual de producătorul american. Zoe Brock a povestit că l-a cunoscut pe Harvey Weinstein la o petrecere, i s-a părut un tip de treabă, aşa că au continuat distracţia la o vilă.

Zoe Brock, actriţă: Harvey a ieşit din cameră şi s-a întors complet dezbrăcat. A zis că ar vrea un masaj. Şi, pentru că nu am vrut eu să îl masez, s-a oferit el să mă maseze pe mine. Iar acest lucru nu a părut atât de periculos, în acel moment, aşa că l-am lăsat să îşi pună mâinile pe umerii mei, cu gândul că poate se linişteşte. Dar nu mi-a plăcut deloc. Din momentul în care m-a atins, mi s-a făcut scârbă şi am fost speriată, am sărit şi am fugit la baie.

Printre vedetele importante de la Hollywood care îl acuză pe producător că le-a agresat sexual se numără şi Angelina Jolie sau Gwyneth Paltrow. Între timp, fosta candidată la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, a anunţat că va returna banii pe care i-a primit în campanie de la producătorul de film.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri