Prognoză meteo greșită. „Furtuna istorică” de zăpadă a costat administrația americană 200 de milioane de dolari

Data publicării:
SUA FURTUNA

Timp de trei zile, presa americană a întors pe toate feţele pericolul furtunii de zăpadă care urma să lovească nord-estul Statelor Unite. Cât de periculos e viscolul, cum se poate face hipotermiei, de câte provizii e nevoie pentru a rezista mai multe zile izolaţi în case şi aşa mai departe.

Toate aceste avertismente, bazate pe prognozele meteorologilor, vizau şi cel mai mare oraş american, New York, unde ar fi trebuit ca troienele să ajungă rapid la aproape un metru înălţime. În realitate, stratul de zăpadă s-a înălţat timid la doar 15 centimetri.

„Cred că au exagerat. Am mai trecut prin asta. Avem o iarnă plăcută până acum”, a spus un localnic.

La Boston însă, statul de zăpadă a depăşit o jumătate de metru. În aşteptarea furtunii, magazinele şi şcolile au fost închise, iar circulaţia maşinilor a fost interzisă, de teama producerii unor ambuteiaje.

„Suntem în continuare în mijlocul unei furtuni de proporţii istorice aici, în Boston. Facem tot ce trebuie ca să rezistăm acestei furtuni”, a declarat Marty Walsh, primarul din Boston.

New-york-ezii fac însă haz de necaz pe seama furtunii istorice care la ei nu a mai venit, în timp ce primăria se apără şi spune că nu regretă faptul că a luat toate măsurile de precauţie. 

Citiți și: Furtuna istorică n-a mai ajuns la New York. Meteorologii și autoritățile sunt ținta ironiilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri