Protest cu peste un milion de oameni în Brazilia

Data publicării:
protest-brazilia

Protestele au avut loc în 200 de oraşe de pe teritoriul Braziliei, iar cei mai mulţi demonstranţi s-au adunat în Rio de Janeiro şi Sao Paolo. Îmbrăcaţi cu tricouri ale naţionalei de fotbal şi fluturând sute de steaguri, oamenii au mărşăluit pe principalele bulevarde şi au cerut demisia preşedintelui Dilma Rousseff.

„Plătesc foarte multe taxe şi cu toate astea, există corupţie peste tot. Cred că Brazilia trebuie să se trezească la viaţă, e timpul să se întâmple asta!

Incompetenţa şi corupţia sunt peste tot! Afară din ţară cu Dilma!”, au spus protestatarii.

Nemulţumirea protestatarilor este legată de compania Petrobras, al cărei director a fost Dilma Rousseff în perioada 2003 - 2010. Gigantul petrolier este acuzat că a mituit mai mulţi politicieni ai puterii, iar oamenii cred că ea a muşamalizat scandalul. O anchetă a Procuraturii Generale a confirmat, însă, nevinovăţia actualului preşedinte.

Situaţia actuală în care e ţara este cauzată în proporţie de 90% de Partidul Muncitorilor. Ei sunt la putere de 12 ani şi n-au făcut nimic altceva decât să fure întruna.

Niciunul dintre politicienii actuali nu va schimba nimic. Ar trebui înlăturaţi cu toţii de la putere şi ar trebui organizate apoi noi alegeri”, cer participanții la protest.

Este al doilea val de proteste după cel de luna trecută, când un milion şi jumătate de brazilieni au ieşit în stradă în zeci de oraşe. Dilma Rousseff a fost realeasă în funcţie anul trecut cu peste 50% din voturi. Însă, după ce numele său a fost asociat cu scandalul Petrobras, cota ei de popularitate a scăzut până la 13%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri