Protest la Koln faţă de agresiunile în masă. A. Merkel promite schimbarea legilor privind dreptul la azil

Data publicării:
ADEVARUL DESPRE KOLN GETTY

1.700 de extremişti de dreapta au ieşit pe străzile din Koln, unde au cerut expulzarea refugiaţilor care comit infracţiuni. Ei au criticat, totodată, reacţia lentă a autorităţilor, după agresiunile din noaptea de Revelion.

Extremiştii au aruncat în poliţişti cu sticle, iar forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. În paralel cu demonstraţia PEGIDA a avut loc o alta, a extremiştilor de stânga. Asta în timp ce zeci de protestatare s-au adunat în faţa catedralei din oraş, unde au cerut încetarea violenţelor împotriva femeilor.

Dincolo de protestele de stradă, tensiunile persistă în rândul multor germani. Tocmai de aceea, cancelarul Angela Merkel a promis modificarea legislaţiei în privinţa expulzării refugiaţilor. Dacă în prezent doar cei condamnaţi la minimum trei ani de închisoare îşi pot pierde dreptul la azil, măsura i-ar putea include pe toţi cei care comit infracţiuni, indiferent de pedeapsa primită.

Angela Merkel: „Dacă cineva este condamnat, fie cu executare, fie cu suspendare, îşi va pierde dreptul de rezidenţă, iar procedura de azil va fi oprită. Cei care încalcă legea în mod repetat prin furturi şi hărţuirea femeilor trebuie aspru pedepsiţi”.

Sunt declaraţii care contrastează cu atitudinea Angelei Merkel de anul trecut. Atunci, ea le cerea germanilor să primească un număr cât mai mare de refugiaţi. Între timp, în această ţară au ajuns peste un milion de imigranţi, iar sfaturile de atunci ale şefului Guvernului sunt criticate acum chiar şi de cei care au votat-o.  

Citiţi şi

Se va schimba atitudinea Germaniei faţă de valul de migranţi? Opinia unui jurnalist

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri