Proteste violente la Istanbul, după atentatul de ieri din Turcia

Data publicării:
proteste istanbul getty

Premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, s-a deplasat astăzi în oraşul de la graniţa cu Siria, unde a avut loc ieri atentatul soldat cu 30 de morţi. Oficialul de la Ankara i-a vizitat la spital pe răniţii din urma atacului terorist şi a promis că va întări securitatea la frontiera Turciei cu Siria. El a spus că un suspect al atentatului a fost identificat.

Sute de oameni s-au strâns în piaţa Taksim din Istanbul, locul amplelor proteste guvernamentale de acum doi ani. Unii dintre demonstranţi au strigat slogane împotriva preşedintelui turc Recep Erdogan, pe care îl acuză de colaborare cu Statul Islamic, gruparea teroristă care a organizat atacul de la Suruc. Poliţiştii au intervenit în forţă cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a risipi mulţimea.

Proteste antiguvernamentale, dar de data aceasta paşnice, au avut loc şi la Ankara şi Diyarbakir, un oraş important aflat în apropiere de Siria.

Premierul Turciei promite măsuri de securitate sporite la graniţa cu Siria, dar avertizează cetăţenii că pot avea loc şi alte atacuri teroriste în viitor.

„Cetăţenii noştri trebuie să ia în considerare faptul că tensiunile, instabilitatea şi luptele care afectează ţările din regiune pot influenţa pacea internă a Turciei”, a spus Ahmet Davutoglu, premierul Turciei.

Atacul de la Suruc a venit la câteva săptămâni după ce Turcia a desfăşurat mai mulţi soldaţi la graniţa cu Siria. Oficialii turci sunt îngrijoraţi că luptele dintre kurzi, rebeli şi forţele regimului de la Damasc, care au loc în nordul ţării vecine, vor trece graniţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri